Køge Idrætspark

I Køge Kommune skal der være plads til bevægelse. Der skal være gode og tidssvarende rammer for unge og ældre, for det brede idrætsliv. I takt med at Køge Kommune vokser, skal idrætsfaciliteterne vokse med. Derfor renoverer og moderniserer Køge Kommune nu Køge Idrætspark.

kip

Projekt Køge Idrætspark er med til at løfte Køge Kommunes 25-50-75 strategi for bevægelse i kommunen. Den selvejende institution Køge Hallerne og Køge Kommune anlægger i fællesskab en ny Hal III med tilhørende spillercafé, der skaber et mødested for idrætsudøvere og tilskuere. Samtidig foretager Køge Kommune en gennemgribende renovering af Køge Stadion.

Projektet blev lanceret i 2017, og i starten af 2018 flyttede det fra skrivebordet ud i virkeligheden. Her på siden kan du finde information om projektet og løbende følge udviklingen.

Aktuelt

Hal 3 på Køge Idrætspark bliver yderligere forsinket

Oprydningsarbejdet efter den entreprenør, der gik konkurs i begyndelsen af året, har vist sig markant større end forventet. Efter at have haft en midlertidig ibrugtagningstilladelse i august, vælger kommunen nu at lukke hallen ned. 

Byggeriet var relativt langt fremme, da Køge Kommune sammen med Køge Hallerne overtog ansvaret for at færdiggøre Hal 3 på Køge Idrætspark, efter totalentreprenøren Dansk Halbyggeri indgav konkursbegæring i januar måned.

Byggeriet var relativt langt fremme, nye fagentrepriser blev indgået og arbejdet fortsatte. Undervejs er det dog blevet klart, at det efterslæb, Dansk Halbyggeri efterlod, er mere omfattende, end frygtet. Udover en række eksempler på mindre byggesjusk, har det vist sig umuligt at fremkomme med en betydelige mængde dokumentation – heriblandt for statikken, som er garantien for, at bygningen ikke slår revner. 

De seneste måneder er der foretaget en lang række forbedringer, og i juli fik bygherrerne så en midlertidig ibrugtagningstilladelse til hallen. Men der mangler fortsat tilstrækkelig dokumentation, og ved udsigten til efterårsstorm eller sne, som vil belaste bygningen ekstra, vælger kommunen nu at lukke hallen ned, indtil den nødvendige dokumentation foreligger og et ekstra forstærkningsarbejde er gennemført: 

- Dansk Halbyggeri har lavet en dårlig byggestyring og har haft absolut ingen kvalitetssikring. Vi havde håbet på muligheden for at kunne rette op på det, men jo længere vi er kommet, desto flere skeletter har vist sig at være i skabet. Så det er med stor beklagelse, at vi endnu en gang må konstatere, at Hal 3 er forsinket, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek og tilføjer:

- Vi har sikkerheden i højsædet. Forud for risiko for kraftig efterårsblæst og eventuelt snefald, agerer vi i rette tid og lukker hallen ned.

Ind på et ordentlig spor

Næste skridt er iværksættelsen af et forstærkningsprojekt, hvor samlingen af stål og beton ned mod fundamentet skal forstærkes:

- Det koster penge og tid. Hvor meget, kan vi ikke sige præcist endnu, men jeg håber meget, at vi kommer i mål i år, siger Erik Swiatek.


Formand for Køgehallerne, Kai Jensen, ærgrer sig på lige fod over den tidligere entreprenørs manglende grundighed:

- Det er dybt frustrerende. Men nu må vi ind på et ordentligt spor, selvom det desværre betyder, at en række arrangementer må flyttes eller aflyses. Det er meget ærgerligt, men dokumentationen skal selvsagt være i orden.

I den kommende tid skal kommunen sammen med rådgiver afdække, hvad der helt konkret skal til for at skaffe den fornødne dokumentation. I samme ombæring er bygherrerne i gang med en vurdering af muligheden for at tage yderligere juridiske skridt mod konkursboet efter Dansk Halbyggeri.Kort over idrætsparken - parkering

Der er færre parkeringspladser helt tæt på haller og baner på Køge Idrætspark, mens byggeriet er i gang. Det kan give trængsel ved afhentning og pålæsning. Men faktisk er der gode parkeringsmuligheder med kun få minutters gang til idrætsparken. Vi har fundet de nærmeste parkeringspladser, og målt hvor lang tid det tager at gå fra bilen til centrum af idrætsparken.

Byggepladsen strækker sig fra Stensbjergvej og ned til Hal I og Hal II. Den dækker opvisningsbanen, tribuneområde og den kommende Hal III m.m. Se byggepladsen og anbefalede parkeringspladser på kortet herunder.

Se kortet her.

kort

Processen

Renoveringen af Køge Idrætspark er inddelt i en række faser, der overlapper hinanden. Ligesom i et hvert andet byggeprojekt starter vi med at skabe plads til det nye byggeri. Første fase er genhusning og nedrivning, herefter placerer og omlægger vi store og små ledninger på området. Når de første to faser er godt i gang, begynder vi på renoveringen af fodboldstadion.

Du kan læse om de forskellige faser i projektets faseplanen. Klik på billedet for at downloade faseplanen.

faseplan

Hal III

Med en ny sportshal på Køge Idrætspark skaber Køge Kommune og Køgehallerne bedre plads til de mange brugere, der hver dag udfolder sig på de indendørs baner. Ud over en ny opvisningsbane skaber de 4000 kvadratmeter i den nye Hal 3 også bedre rammer omkring idrætten. En spillercafé og tilskuerpladser skal gøre hallen til et mødested med idræt i centrum.


Hal III -1


Stadion

Køge Stadion har fået en ny opvarmet kunstgræsbane og en ny tribune. Det nye stadion kan lægge grønsvær til kampe op til 1. division. Den 3. marts blev stadion indviet med åbningskampe på den nye bane og mere end 3.000 tilskuere. Både HB Køge og Køge Boldklub bruger flittigt stadion til træning og kamp.

stadion


Nye omklædningsfaciliteter (Byggeret2)

Lige bag ivrige fodboldfans på den nye tribune på Køge Stadion skyder en bygning op. I stueplan bygger Køge Kommune moderne omklædningsfaciliteter til idrætsparkens sportsudøvere. På første sal skal klublokaler med udsigt over Køges nye fodboldbane give en ekstraordinær fodboldoplevelse.


Anlæg af veje og parkering

Det er ikke kun grønsvær og halgulv, der moderniseres på Køge Idrætspark. Ombygningen kræver nye vej- og stiarealer. Samtidig skaber Køge Kommune de bedst mulige rammer for parkering på idrætsparkens område. Regnvandet fra de store parkeringspladser, veje, fortove og tagflader skal ikke ende på fodboldbanerne. Det kan løses med et 1.100 m3 stort magasin til regnvand, der placeres under parkeringspladser og veje. Så ligger vandet under parkeringspladsen i stedet for i hallen, når det styrter ned.

Projektet i tal

  • Den nye Hal III bliver ca. 4.000 m2 inkl. omklædning og depoter.
  • En spillercafé på 600 m2 bygges i forbindelse med den nye hal.
  • 1 ny opvarmet kunstgræsbane på Køge Stadion
  • Tribune med 1.000 siddepladser på Køge Stadion

Du kan hente Køge Kommunes faktaarket, med data om projektet. Klik her.

Paraplyplan

Kontakt

Har du spørgsmål, eller oplever du gener i forbindelse med projektet, så skriv til os på: kip@koege.dk